Русия не стои зад газовата криза в Европа. В същото

...
Русия не стои зад газовата криза в Европа. В същото
Коментари Харесай

Русия не стои зад газовата криза в Европа, смятат САЩ

Русия не стои зад газовата рецесия в Европа. В същото време обаче не е работила задоволително бързо, с цел да смекчи следствията. Това показва Амос Хохщайн - старши консултант по световната енергийна сигурност на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Думите му идват на фона на невиждана енергийна рецесия на остарелия континент и цени, които удариха тавана. Погледът на анализатори незабавно се обърна към Кремъл. Според изказванията главният провинен за рекордните цени е точно Русия, а някои провиждат даже използването на енергийната рецесия като оръжие за реализиране задачите на Москва и по-специално - напън за по-бързото утвърждение на плана " Северен поток - 2 ”. Твърди се още, че Владимир Путин се пробва да принуди Европа да подписва дълготрайни контракти с " Газпром ”. 

Хохщайн означи, че доставките на газ на Русия прецизно подхождат на договорните съглашения, само че той настоя, че по време на спешни условия Кремъл е трябвало доста по-рано да позволи нарастване на доставките на природен газ, като той се базира на напъните на Норвегия за попълване на газовите ресурси.

Според служителя на Държавния департамент Русия би трябвало да остане главен снабдител на газ за Европа, само че е значимо да се диверсифицира европейският енергиен бранш, което значи да се вкарат повече различни енергийни източници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР