Русия не си поставя за цел да внася някакви раздори

...
Русия не си поставя за цел да внася някакви раздори
Коментари Харесай

Путин: Русия иска ЕС да бъде единен и процъфтяващ, а не разделен

Русия не си слага за цел да внася някакви раздори в Евросъюза, сподели през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин в изявление за австрийската телевизионна и радиокомпания О Ер ЕФ, преди да отиде на посещаване в Австрия, заяви ТАСС.

" Обратно, ние сме заинтересувани Евросъюзът да бъде обединен и преуспяващ, тъй като той е най-големият ни търговско-икономически сътрудник. И колкото повече проблеми има вътре в Европейски Съюз, толкоз повече са рисковете и неопределеността за нас самите ", сподели той в отговор на въпрос за какво Москва развива контакти с политически сили в Европа, които са сериозно настроени към Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия се стреми да сътрудничи в Европа единствено с тези политически сили, които независимо желаят и обществено изявяват подготвеност да работят с Москва, уточни Путин. " Само в това би трябвало да търсите повода за контактите на нашите политически партии, формирования и придвижвания с европейските, а не в желанието нещо-там да разклатим или някакси да попречим за нещо в Евросъюза. Бих желал Австрия и другите страни от Европейски Съюз да си избият тази мисъл от главата ", акцентира съветският президент.

Той се спря по-конкретно на тесните контакти на партия " Единна Русия " с Австрийската партия на свободата, която влиза в ръководещата в този момент коалиция във Виена. Според него става дума извънредно за политически контакти на партийно ниво, като добави, че самият той, е измежду създателите на " Единна Русия ", само че като държавен глава в този момент е прекратил участието си в нея. Президентът се спря и на обичайно положителните и близки връзки сред Австрия и Русия, добавяйки освен това, че Виена е приближен сътрудник на Москва в Европейски Съюз.

Руският водач също по този начин отхвърли изказванията за съветска интервенция в изборната акция в Съединени американски щати и се спря по-конкретно на частната активност на постоянно споменавания на Запад Евгений Пригожин. " Моля ви да вършиме разлика сред съветското държавно управление, съветската страна и обособени юридически лица. Вие казвате, че назовават господин Пригожин " готвача на Путин ". Той в действителност работи в областта на гастрономията, има заведения за хранене в Санкт Петербург. Но в този момент желая да ви попитам: съществено ли мислите, че притежателят на ресторант, даже и в случай че той има качества на хакер и има компания от тази сфера - аз не зная с какво се занимава той там, - че този човек може да повлияе на изборите в Съединени американски щати или в която и да е друга европейска страна? Колко ниско би трябвало да паднат масмедиите и политиката на Запад, в случай че притежателят на ресторант от Русия може да окаже въздействие на изборите в Съединени американски щати ", уточни Путин.

" Питайте самия него. Руската страна няма нищо общо с това ", акцентира той
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР