Русия не само разработва хиперзвукови оръжия, но и средства за

...
Русия не само разработва хиперзвукови оръжия, но и средства за
Коментари Харесай

Оръжия против хиперзвукови ракети разработва Русия

Русия освен създава хиперзвукови оръжия, само че и средства за отбрана от тях. Това разкрива вестник " Известия ", като се базира на източници от военно-промишления бранш.
Руски инженери проектират свръхдалекобойна ракета с въздушно базиране, способна да прехваща високоскоростни и маневриращи цели.
Според мненията на специалисти това е извънредно настояща работа, откакто Пентагонът разгласи проект за тестване на четири нови хиперзвукови оръжия през 2020 година Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се похвали, че американците разполагат със супербързи ракети.
Това се оказа катализатор за Министерството на защитата на Русия, което одобри кардинално решение за създаване за МиГ-31 и МиГ-41 многофункционални ракетни комплекси за прехващане и поразяване на хиперзвукови муниции.
Според източници на " Известия ", че се организират теоретични проучвания на свръхдалекобойни ракети " въздух-въздух " с разделящи се бойни глави. Един от претендентите, написа вестникът, е ракетата със междинен обсег К-77М.
През предходната година съветският водач Владимир Путин съобщи, че рано или късно ще се появят хиперзвукови оръжия във водещите страни. Руският водач сложи за задача създаването на средства за отбрана от този вид оръжия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР