Русия не признава тавана на цените, въведен от западните страни

...
Русия не признава тавана на цените, въведен от западните страни
Коментари Харесай

Русия не признава тавана на цените за петрола си

Русия не признава тавана на цените, въведен от западните страни за нейния експорт на нефт, съобщава " Ройтерс ".

Позицията на Кремъл бе декларирана, след като Съединените щати показаха, че таванът " работи добре ".

Вашингтон беше един от основните основатели на тавана на цените за съветския нефт, който Западът наложи за да понижи приходите на Москва, употребявани за финансиране на нашествието ѝ в Украйна.

" Не признаваме и няма да признаем никакво ограничаване. Работим по този начин, че тази система да не накърнява личните ни ползи ", акцентира представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Икономиката на Русия се оказа удивително устойчива предвид строгите западни наказания, само че таванът на цените усложни напъните ѝ да продава нефт в международен мащаб.

Москва, която прави към 10% от международните доставки на нефт, предишния месец разгласи, че ще понижи добива с 500 000 барела на ден през март в отговор на тавана на цените.

Американски чиновници настояват, че таванът на цените работи, така като руската примес " Уралс " - пример за износа на Москва - се продава с огромна отстъпка по отношение на сорта Брент, употребен за интернационален маркер.

" Мисля, че хубостта на процеса е, че той работи и съветските нефт и артикули се търгуват под горната граница на цените ", съобщи през вчерашния ден Амос Хохщайн, специфичен делегат по енергийните въпроси в Държавния департамент на Съединени американски щати.

На 5 декември 2022 година влезе в сила ембаргото на ЕС за офшорни доставки на нефт от Руската федерация, страните от Г-7, Европейски Съюз и Австралия въведоха  " таван " на цените на съветския нефт, доставян по море, на равнище от $60 за барел за кораби и подчинени им територии. А от 5 февруари 2023 година започнаха да работят сходни ограничавания за доставка на петролни артикули от Русия. Размерът на " тавана " беше избран на 100 и 45 $ за барел според от категорията петролни артикули.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР