Русия не приема талибаните в Афганистан като заплаха за Централна

...
Русия не приема талибаните в Афганистан като заплаха за Централна
Коментари Харесай

Русия няма да бърза с признаване на новата власт в Афганистан

Русия не приема талибаните в Афганистан като опасност за Централна Азия, уточни специфичният представител за Афганистан на президента Владимир Путин, представен от Ройтерс.

Представителят Земир Кабулов сподели още, че Москва се е подготвила авансово за реализирането на контакт с талибаните.

По думите му Русия няма да бърза с въпроса за признание или непризнаване на новата власт в Афганистан, заяви организация РИА " Новости ".

В мнения за радиостанция " Ехото на Москви " Замир Кабулов съобщи, че Москва ще следи деликатно дейностите на новите управляващи и по-късно ще вземе решение.

Той добави, че посланикът на Русия в Афганистан Дмитрий Жирнов ще се срещне във вторник с управлението на талибаните и ще разиска въпроса за сигурността на съветското посолство и на страната като цяло.

Самият Жирнов съобщи, че талибаните са се заели да обезпечат безспорна сигурност на съветския дипломатически личен състав в страната.

След като талибаните влязоха в контакт с съветското посолство в страната, ТАСС заяви, че досегашният афганистански президент Ашраф Гани през вчерашния ден е избягал от страната в аероплан, цялостен с пари. По съветска информация Гани е кацнал в Узбекистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР