Русия не превзема Киев толкова бързо, колкото би могла, съобщи

...
Русия не превзема Киев толкова бързо, колкото би могла, съобщи
Коментари Харесай

Киев, който не се предава. Как руската армия беше отблъсквана три дни подред

Русия не завладява Киев толкоз бързо, колкото би могла, заяви представител на Пентагона. Той не даде коментар към това известие, само че сподели какво друго му е направило усещане - че съветската войска до момента е употребила единствено към 30% от силите, които от 4 месеца натрупа по украинските граници.

В събота следобяд представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че в петък настъплението към Киев е било забавено, тъй като Путин е очаквал договаряния с Украйна, само че Киев се е отказал от тях. Но в този момент настъплението ще се усили, стана ясно от думите му.

Няма удостоверение, че аргументацията на Песков дава отговор на истината. Украинската войска оказа ненадейно мощна опозиция против съветската експанзия. За 2 дни и половина Русия загуби 3 500 бойци, 102 танка, 536 бетеера. "Това е повече, в сравнение с за две войни в Чечня ", написа изненадващо държавната организация ТАСС.

Колкото до използването на "само 30% от струпаните съветски войски ", до този миг не е имало коментар от формален боен източник, който да изясни това.
Какво стана до момента
Украйна се отбранява напълно сама, откогато Русия я атакува в 5 сутринта московско време в четвъртък. Руската войска стартира удари по свои цели, ситуирани до над 20 украински града. Това стана още в първите часове на експанзията. Ударите бяха нанесени и по източна, и по западна Украйна.

След първите удари на авиацията в Украйна влезе сухопътна бойна техника. Това стана от три страни – от Беларус на север (срещу Киев), от Русия на изток (срещу областите Киев, Донецк, Луганск, Харков, Днепропетровск, Запорожие, Херсон) и от анексирания Крим на юг (срещу черноморското крайбрежие, областите Херсон, Миколаев, Запорожие).

Какво стана с Киев, страната и хората до този миг?

Тук ви предлагаме единствено онази информация, която е доказана по едно и също време от очевидци, публични управляващи и видео записи, чиито създатели са известни.
Общо за страната
Вицепремиерката и министърка на Украйна по въпроси на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии Ирина Верешчук за помощ към Международния Червен кръст. Тя написа, че има „ хиляди тела на окупаторите “, които няма къде да бъдат държани. Тя се базира на филантропичната нужда тези тела да бъдат изведени в Русия. Украинските управляващи приказват за към 3 500 починали съветски военни и за съвсем 200, които са взети в плен.

В събота зам.-шефът на регионалния съвет на Днепър Михаил Лисенко сподели пред малкия екран на Радио Свободна Европа Current time, че е получил искане за настаняване в моргата на Днепър на към 650 тела на убити съветски военни от Херсонска и Харковска област.

Украинското министерство на защитата за изумени 102 съветски танка, 536 бетеера, 14 самолета.

Русия не загатва за свои загуби на техника и хора във войната. Но държавната осведомителна организация лични данни, добити от неназован източник в самото съветско Министерство на защитата. Те удостоверяват украинските известия.

Министърът на опазването на здравето на Украйна, че страната е изгубила 198 души, измежду които 3 деца, както и че има 1115 ранени украинци, измежду които 33 деца.
Киев
Към 16.30 часа българско време в събота Киев е под украински надзор, а нападението против локалната водноелектрическа централа, против бул. „ Победа “ и метростанция Берестейская са отблъснати. Съпротивата против съветската експанзия е изненадващо мощна.

Киев е на към 140 км от Беларус, където на 10 февруари дойдоха към 30 000 съветски бойци. Присъствието им там беше обяснено с учения. След оповестения завършек на „ ученията “ бойците не си потеглиха. От територията на Беларус още на 24 февруари бяха изстреляни балистични ракети по Украйна, включително по цели до Киев.

Сухопътното нахлуване над Киев се прави от няколко посоки, като северното е поето от елементи от Беларус. Това включва „ артилерия, танкове, бетеери “, заяви граничната работа на Украйна.

От събота сутринта съветски елементи се пробват да преминат от десния на левия бряг на Киев. От северния регион Вишгород към центъра на Киев се движат към, обозначена с бяла писмен знак V, като на ръкавите на бойците има бели лепенки. В колоната няма танкове, единствено бетеери.
Отбраната на Киев
В защитата на Киев вземат участие военни и доброволци, само че оръжие не се раздава на всички цивилни. За отбраната на Киев се борят и хора от Чечня, Дагестан и Ингушетия, които по-рано са се сражавали против съветската войска в личните си региони, а в този момент живеят в чужбина. Последното известие беше направено от техни водачи. Те настояват, че става дума за „ към 200-300 души “ общо от Кавказ.

В събота жилищен блок беше ударен от снаряд, разрушил жилища на три етажа, само че жертви няма.

Кметът вкара нов комендантски час – от 17 до 10 часа. В този интервал цивилните поданици не би трябвало да са на улиците. В четвъртък множеството хора потърсиха леговище в метрото. Към събота на обяд влаковете на метрото към този момент не се движат и цялото пространство се употребява като бомбоубежище.

Бензиностанциите в града не работят, в банкоматите няма пари. Беше обявено, че са затворени и аптеките, само че това се оказа погрешно – просто не работят всички аптеки. Супермаркетите са отворени и в тях има храна във всички секции. От улицата наподобява, че опашките пред магазините са големи, само че в действителност магазините не пускат хората вътре и те си чакат реда на открито. Военните се обслужват с преимущество и главните храни им се дават гратис. Данните за бита на хората са доказани от кореспонденти на Радио Свободна Европа на място.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР