Русия не планира да нанася удари или да нахлува в

...
Русия не планира да нанася удари или да нахлува в
Коментари Харесай

Върни се назад Песков: Русия не възнамерява да атакува страните от НАТО

Русия не възнамерява да нанася удари или да нахлува в страните-членки на НАТО, в случай че не бъде принудена да го направи, сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестява.

„ Не желаеме да мислим за това “, сподели той в изявление за американския ефирен канал PBS в отговор на въпрос дали може да възникне сходна обстановка.

Песков посочи, че „ в случай че това не стане при изискванията на взаимност “, т.е. в случай че „ не ни принудят да го вършим “.

Той дефинира натрупването на сили на НАТО по границите на Русия като обезпокоително, макар многочислените предизвестия на Русия за нейните опасения. Същото се отнася и за вероятностите за присъединение на Украйна към блока. В същото време Алиансът продължи да прави това „ с усмивка и последователно “ даже преди началото на съветската специфична интервенция в Украйна, застрашавайки сигурността на Руската федерация.

НАТО, съгласно Песков, " не е машина за съдействие и сигурност, а машина за борба ".

„ Русия сега е в обстановка, равносилна на война, в случай че се вземе поради стопанската система и международната търговия, и е принудена да се приспособява към такава обстановка “, добави още Песков.

" Тези условия са враждебни към нас. Имаме възприятието, че сме във война ", сподели представителят на съветския президент и изясни, че това е резултат от дейностите на Запада против Русия, която води " война против търговията и стопанската система. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР