Русия не отбелязва напредък във войната въпреки частичната мобилизация, заяви

...
Русия не отбелязва напредък във войната въпреки частичната мобилизация, заяви
Коментари Харесай

Русия не напредва въпреки мобилизацията

Русия не отбелязва прогрес във войната макар частичната готовност, съобщи през днешния ден в Киев командващият украинските войски Валерий Залужни, представен от ДПА.

По думите му макар превъзходството си във въоръжението и включването на нови сили - включително на резервисти - Русия не завладява нови територии, прецизира Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на защитата разгласи през вчерашния ден, че частичната готовност на 300 000 резервисти е завършила и че към 82 000 от тях към този момент са на фронта.

Залужни съобщи, че Украйна продължава да е фокусирана върху освобождението на окупираните територии и недопускане на завладяването на нови области от съветските сили. Той направи изявлението на среща с ръководителя на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили.

Според украинския генщаб в Донецка област са били " унищожени " 300 членове на съветските въоръжени сили, с което е било осуетено огромно нахлуване. В Луганска област 20 съветски военнослужещи са починали при артилерийски огън по съветски казарми и военна техника, оповестиха украинските управляващи.

До момента информацията не е доказана от самостоятелни източници. Руската страна оповестява съвсем всеки ден за стотици убити украински бойци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР