Русия не очакваше такава остра международна реакция и изолация. Това

...
Русия не очакваше такава остра международна реакция и изолация. Това
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Русия не очакваше толкова остра международна изолация


Русия не очакваше такава остра интернационална реакция и изолираност. Това сподели в ефира на bTV Radio някогашният министър на защитата Ангел Найденов.



„ На 14-ия ден от началото на войната няма смяна в хода на бойните дейности по главните посоки от страна на съветската войска. Това е в действителност настъплението и обръчът, който се стяга към Киев. Съответно към Харков, Мариупол, Херсон, Николаев и Чернигов. Военните наблюдаващи означават закъснение на темпото на напредване, като в тази ситуация се разчита главно на бомбени уреди и ракетен обстрел. В това число обаче, за жалост, и по цивилната инфраструктура и с жертви измежду цивилното население “, изясни той хода на войната сега.

По думите на Найденов изискванията, които слага Русия в преговорния развой, са на процедура условия за капитулация на Украйна.

„ Не мога да си показва по какъв начин украинското държавно управление би приело такива условия. Русия не чака положителен отговор от страна на Украйна и не разчитат на подобен резултат от самите договаряния, което значи, че на процедура се поставят някакви старания, само че надлежно съветската страна разчита на бойните дейности и завладяването на Киев. Оттам самобитна капитулация и надлежно осъществяване на задачите, които си слага съветското държавно управление - да има на среща си една слаба и подвластна Украйна с марионетно държавно управление “, добави той.

Според Ангел Найденов Европа е изправена пред най-голямата военна, политическа и филантропична рецесия за времето след Втората международна война.

„ Това са над 2 000 000 бежанци все още от Украйна. Доколкото имаме въпреки всичко известна изясненост, че бойните дейности ще продължат, това ще значи увеличение на мигрантския поток от Украйна към Европа “, сподели още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР