Русия не може да прекрати доставките на газ през Украйна,

...
Русия не може да прекрати доставките на газ през Украйна,
Коментари Харесай

Медведев: Русия мисли за европейците - не може да спре газа през Украйна

Русия не може да приключи доставките на газ през Украйна, защото се грижи за ползите на европейските и украинските консуматори. Това съобщи съветският министър-председател Дмитрий Медведев в телевизионно изявление, оповестява TACC.

По негови думи Русия би трябвало да мисли за европейските консуматори и за украинските си сътрудници.

Запитан дали Руската федерация може да забрани на европейските сътрудници да връщат газ назад в Украйна, Медведев изясни, че това е " много мъчно от позиция на софтуерния надзор ". Той напомни и обстоятелството, че украинското държавно управление вкарва интензивно европейското законодателство в газовия бранш, което по негови думи изцяло устройва Москва.

" Готови сме да работим съгласно европейското законодателство, само че би трябвало да реализираме единодушие по всички съществени точки. И тогава можем да обновим съдействието, в това число доставките си на газ на украинска територия ", съобщи съветският министър председател, допълвайки, че това ще бъде от изгода за украинските жители. Медведев уточни и че Украйна може да получава съветски газ непосредствено на по-ниска цена. За задачата обаче било належащо да се откри взаимно преференциално решение по въпроса за преноса.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се стигне до някакъв вид, без значение дали Киев го желае или не. Медведев уточни, че Украйна получава съветски газ, само че " доста по-скъпо, в сравнение с би могла да получава (при директни доставки) ". За задачата обаче двете страни трябвало да се договорят.

Руският министър председател съобщи, че Украйна би трябвало да извърши интернационалните си отговорности, без значение кой е на власт в Киев. Според Медведев това се отнася напълно за връщането на дълга към Русия в размер на 3 милиарда $.

Запитан дали би трябвало да се подписват дълготрайни съглашения с Украйна - да вземем за пример по отношение на газовите доставки, в случай че властта в Киев постоянно се трансформира, Медведев разясни, че въпросът не е кой е отпред на страната, а да се съблюдават интернационалните отговорности. Изхождаме от позицията, че тези отговорности би трябвало да бъдат спазени и от бъдещите водачи на страната, уточни той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР