Русия не извършва дейности по засилване на военното си присъствие

...
Русия не извършва дейности по засилване на военното си присъствие
Коментари Харесай

Русия: Не засилваме военното си присъствие в Азовско море

Русия не прави действия по усилване на военното си наличие в Азовско море.

Това сподели през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС. Така тя разяснява признатата от Общото заседание на Организация на обединените нации по предложение на Украйна резолюция за казуса за милитаризацията на Крим и акваториите на Азовско и Черно море. "Заложените в плана тези за някаква милитаризация на Крим и на части от Черно и Азовско море от Русия опонират на истината. Русия не ускорява военното си наличие в Азовско море, там няма съветски военноморски бази ", сподели Захарова.

Украйна може да употребява тристранните съвещания през януари с Русия и Европейски Съюз за газовия пренос, с цел да разпалва антируска агитация за на набере точки преди президентските избори, съобщи говорителката на съветското външно министерство. Тя подсети, че от провеждането на постоянната среща през декември се е отказала точно украинската страна.

Захарова упрекна също по този начин Съединени американски щати, че са принудили младата съветска гражданка Мария Бутина да се признае за отговорна по безусловно неуместни обвинявания, че е съветска агентка, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Бутина се призна за отговорна пред американски съд във Вашингтон предходната седмица по съглашение с прокуратурата за да облекчи присъдата си. Тя одобри обвиняването, че е работила дружно с почитан съветски чиновник да се внедри във авторитетната американска Национална асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие, посредством която да откри контакти с консервативни деятели и политици като сътрудник на Москва.

Според Захарова, над Бутина е бил извършен политически шантаж, като тя е била държана в пандиза при непоносими условия и е била заплашвана с дълга присъда, с цел да се употребява казусът за следващата нервност към някаква съветска интервенция във вътрешните работи на Съединени американски щати. Русия ще продължи да работи за "най-скорошно освобождение на Бутина и за нейното връщане в родината ", добави тя.

30-годишната рускиня бе задържана във Вашингтон на 15 юли, в навечерието на срещата на президентите на Русия и Съединени американски щати, Владимир Путин и Доналд Тръмп в Хелзинки. Тя бе упрекната в присъединяване в скрит план за осъществяване на активност в интерес на съветското държавно управление на територията на Съединените щати, освен това без да се записва в американското министерство на правораздаването като сътрудник на непозната страна, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР