Русия не иска Сърбия да избира между ЕС и Москва.

...
Русия не иска Сърбия да избира между ЕС и Москва.
Коментари Харесай

Русия: Западът вкарва Балканите в играта


Русия не желае Сърбия да избира сред Европейски Съюз и Москва. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от РИА Новости.

Лавров акцентира, че съветските управляващи не са срещу доближаването на Сърбия със Западните Балкани. Той обаче е неудовлетворен от обстоятелството, че Западът слага Белград пред избора сред Европейски Съюз и Русия.

„ Сръбският президент Александър Вучич в никакъв случай не е казвал, че желанието за присъединение към Европейски Съюз ще е за сметка на Русия. Той постоянно е казвал, че съдействието с Москва ще продължи да е доста значимо за неговата страна. Според мен такава политика дава отговор на ползите на сръбския народ.

Западът нарушава джентълменското съглашение, съгласно което НАТО не трябва да се уголемява по границите с Русия. Сега там желаят да вкарат и Балканите в играта. В историята Русия в никакъв случай не е носила борба на Балканите. Нашето съдействие е градивно “, съобщи Лавров.

Той акцентира, че неговата страна желае да резервира културните си връзки с Балканите. Лавров прикани за градивен разговор сред Русия и района.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР