Русия не е заплаха за България, коментира в сутрешния блок

...
Русия не е заплаха за България, коментира в сутрешния блок
Коментари Харесай

Михаил Миков: Не Русия, България сама за себе си е заплаха

Русия не е опасност за България, разяснява в утринния блок на БТВ „ Тази заран " някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков. България сама за себе си е опасност за защитата и въоръжените сили. От 2014 до 2017 година от 10% на 20% се е нараснал дефицитът на искащи и попълващи армията. Ако продължи с този ритъм, след още 3 или 5 години България няма да има войска, посочи той. В същото време се занимаваме с нелепости, че Русия била опасност и няма реакция по този въпрос, а изрично трябваше да има такава, акцентира Миков.

Смешно е комплексарското слагане на България, тъй като сме членове на НАТО и в този момент да обявим и ние Русия за опасност, добави той. Според Миков това в избрана степен е слугинско държание. Трябваше да има ясна остра позиция, че България, даже и член на НАТО, не може да приема подобен отчет, в който Русия се афишира за опасност. Каква опасност - ще ни вземат петрола, ще ни вземат златото, диамантите, ще събират огромни налози от България, попита той.

По думите на Михаил Миков изборът на Висш съдебен съвет демонстрира, че Българска социалистическа партия не е безапелационна съпротива. Членовете на Висш съдебен съвет се избираха с безусловно болшинство, а това няма по какъв начин да стане без избрани сделки сред ръководещи и съпротива. Аз предизвестих за това, още когато се одобряваха измененията в Конституцията. Изборът на началник на Национален осигурителен институт приказва също за избрани сделки, разяснява още някогашният водач на Българска социалистическа партия. Не желая да приказвам персонално за избрани персони в Българска социалистическа партия, само че е явно, че там има проблеми. Българска социалистическа партия не може да доближи до хората и да потвърди, че е достоверната лява партия, разяснява още Миков.

Не мисля, че Георги Гергов може да бъде лидер на опозицията в Българска социалистическа партия. Той оказа помощ на Корнелия Нинова на Конгреса. Не заставам надалеч от Българска социалистическа партия, вземам участие на всички съвещания на Националния съвет. Когато човек има достолепие, той може и да се наскърбява. Приеха се доста нови правила в партията, които са популистки и неприемливи. Някои от тях провокират и правни парадокси. Всички тези неща съм ги казвал на съвещанията на Националния съвет, разкри още Михаил Миков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР