Русия не е в състояние да започне голяма офанзива, а

...
Русия не е в състояние да започне голяма офанзива, а
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Путин е политически труп


Русия не е в положение да стартира огромна атака, а Китай надали ще се осмели да доставя непосредствено оръжия на Москва. Това съобщи пред АРД Олексий Данилов, консултант на украинския президент Володимир Зеленски. 

Преговорите са равносилни на капитулация

Данилов, който е родом от Луганск, следи протичащото се на фронта на огромен екран и постоянно беседва с украинските генерали, споделя АРД. По отношение на настояванията за още оръжия, Данилов изяснява, че за украинската войска сега няма количество оръжия, които да са " задоволително ". 

Според съветника на Зеленски дипломацията въобще не е вид при актуалната обстановка. " Водене на договаряния допуска ние да капитулираме ", изяснява Данилов пред АРД. По думите му това е стъпка, която украинското общество просто няма по какъв начин да одобри, тъй като би била в прорез с националните ползи на страната. 

Украйна няма да се откаже от Бахмут

Месеци наред Бахмут е знак на украинската защита. Въпреки големите загуби, които Киев понася, Украйна няма да се откаже от основния град, написа АРД. 

Данилов твърди журналиста от немската обществено-правна медия, че украинските генерали не са изразявали противоречие с решенията, засягащи Бахмут, макар че такава информация се разпространяваше по-рано. " Ако просто се отказвахме от градовете си един след различен, нямаше през днешния ден да седим тук ", споделя Данилов пред АРД. " Това е нашата страна и ние би трябвало да я пазиме ". 

" Путин е бита карта "

Въпреки че е признателен на западните съдружници на страната си, Данилов отбелязва и че съгласно него Западът прави една неточност - не осъзнава, че Русия се разпада. Виновникът за разпада на Русия е Путин, споделя съветникът на украинския президент. 

" Путин към този момент е бита карта, той е политически мъртвец. А когато и физически стане мъртвец, ще е въпрос на време ", споделя Данилов, който чака Запада да стартира да се готви за момента, когато съветският президент Владимир Путин няма да е отпред в Кремъл. Думите на съветника на Зеленски са остри, само че това е част от работата му по време на война, изяснява АРД - словесните офанзиви против врага са нужни за запазването на духа в Украйна.

Според Данилов Путин живее в " остаряла парадигма ". Повлиян от руските филми, той приказва неща, които не дават отговор на действителността, изяснява съветникът на Зеленски пред АРД. За образец Данилов дава обещанието на съветския водач за 1600 нови танка. " Това са фантазии ", споделя съветникът на украинския президент. " Може би ще ги имат след пет години, само че сигурно не и след една ". Според Данилов Русия няма военния потенциал за нова огромна атака в Украйна. Причината за това е, че не са очаквали спорът да се проточи повече от година.

Затова и Путин в този момент се пробва да избави най-много себе си, счита Данилов. Това важи и за връзките на Москва с Пекин. Съветникът на Зеленски е уверен, че китайският президент Си Дзинпин е търсел заместител на Путин, до момента в който е бил на визитата си в Москва. Според Данилов съветският министър председател Михаил Мишустин е един от хората, които Си е следил деликатно в Русия. 

***

Вижте и това видео от нашия списък: 

Да гледаш гибелта в очите: в окопите и лечебните заведения на Бахмут

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР