Русия не е приела констатациите на разследването на Израел за

...
Русия не е приела констатациите на разследването на Израел за
Коментари Харесай

Русия отхвърля констатациите на Израел за сваления руски самолет

Русия не е приела констатациите на следствието на Израел за случая в понеделник, при който сирийската противовъздушна защита смъкна съветски аероплан, до момента в който се пробва да предотврати израелски въздушен удар край сирийския пристанищен град Латакия, оповестява ливанската телевизия " Ал Маядийн ".
Делегация на израелските въоръжени сили пътува до Москва в опит да понижи напрежението, провокирано от случая. Делегацията, ръководена от командира на военновъздушните сили на Израел ген.-майор Амикам Норкин, е споделила гледната си точка на командира на съветските Военновъздушни сили ген.-лейтенант Андрей Юдин за случилото се, в това число информацията, която Израел е имал преди въздушния си удар и главните заключения на израелските въоръжени сили за случая.

Кореспондентът на ливанската телевизия в Москва заяви, че руснаците са отхвърлили констатациите на Израел, съгласно които Русия и Сирия са виновни за свалянето на самолета, като са поискали Израел да стартира ново следствие.

Руското посолство в Израел разгласи през вчерашния ден, че дейностите на израелските военновъздушни сили над Сирия са " безотговорни и вражески ", изтъквайки, че са изложили съветския аероплан на заплаха, което е довело до гибелта на 15 военнослужещи.

15 съветски военнослужещи починаха, откакто съветски боен аероплан беше по простъпка свален от сирийската противовъздушна защита в региона на Латакия. След случая израелските военни излязоха с извънредно изказване, потвърждаващо, че са направили въздушен удар против сирийски боен обект, в който е имало системи за произвеждане на прецизни оръжия за Иран и " Хизбула ".

Изявлението на съветското посолство в Израел беше много по-твърдо от тона на съветския президент Владимир Путин, който след случая съобщи, че той наподобява като " верига от трагични условия, тъй като израелският аероплан не е свалил нашия аероплан ".

" Русия ще предприеме всички нужни ограничения за елиминиране на опасността за живота и сигурността на нашата битка против тероризма ", се акцентира в изказването на съветското посолство в Израел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР