Русия настоява Северна Корея да се съобрази с резолюциите на

...
Русия настоява Северна Корея да се съобрази с резолюциите на
Коментари Харесай

Лавров скастря КНДР, а ЕС и Великобритания бесни за ракетните тестове

Русия упорства Северна Корея да се съобрази с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка с своята ракетна стратегия, разяснява Сергей Лавров, представен от Ройтерс.

" Що се отнася до тестванията на ракети от Северна Корея, ние се придържаме към резолюциите на Организацията на обединените народи и настояваме, че севернокорейците би трябвало да зачитат тези резолюции от Организация на обединените нации ", сподели Лавров на конференция по време на посещаване в Обединени арабски емирства.

 С ракетата Северна Корея демонстрира евентуална опасност за Гуам
С ракетата Северна Корея демонстрира евентуална опасност за Гуам

Полетът на балистичната ракета най-вероятно е рекорден за Севера

Европейският съюз осъди ракетният тест на Северна Корея над Япония и предизвестява за вероятни стъпки след съвещанията в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Ние изцяло поддържаме апелите за изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през днешния ден ", съобщи ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини, заявявайки, че Европейският съюз ще прегледа " подобаващ отговор в тясно съдействие с основни сътрудници и в сходство с Разискванията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. "

 Столтенберг настоя КНДР да спре ракетната си стратегия Обновена
Столтенберг настоя КНДР да спре ракетната си стратегия

Секретен сътрудник на Организация на обединените нации се събира на изключително съвещание

Британският министър председател Тереза ​​Мей е възмутена от " безразсъдната провокация " на Северна Корея, оповестява говорителката й през днешния ден.

Балистичната ракета прелетя над остров Хокайдо в Япония, като жителите бяха предизвестени да се прикрият, което провокира и остра реакция от страна на японския министър председател Шиндзо Абе.

" Премиерът е засегнат от безразсъдната провокация на Северна Корея и тя изрично осъжда тези противозаконни проби. От наша позиция ще би трябвало да продължим да работим с нашите интернационалните сътрудници, с цел да запазим натиска върху Северна Корея ", добавя говорителката пред кореспонденти.

Мей пътува към Япония, където ще разговоря с японския министър председател Шиндзо Абе.

 Южна Корея тренира с бомбардировки и договаря със Съединени американски щати строги наказания за север
Южна Корея тренира с бомбардировки и договаря със Съединени американски щати строги наказания за север

Тренировката демонстрира ответен удар против севернокорейското управление при положение, че севера нападна юга
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР