Русия нарушава споразумението за ограничаване на ракетите със среден и

...
Русия нарушава споразумението за ограничаване на ракетите със среден и
Коментари Харесай

Русия предизвиква нова ядрена надпревара


Русия нарушава съглашението за ограничение на ракетите със междинен и дребен обхват. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Sputnik.

“Русия модернизира нуклеарния си боеприпас и организира нуклеарни учения. Така рискува да стартира нова нуклеарна конкуренция в Европа. Съединени американски щати към този момент откриха, че Русия нарушава контракта за премахване на ракети със междинен и дребен обсега. Сега там също се готвят за произвеждане на такива ракети. Това накара всички сътрудници от НАТО да се разтревожат и да следят обстановката. Това съглашение беше крайъгълният камък за сигурност в Европа. То осигуряваше мира в Централна Европа “, съобщи Столтенберг.

Столтенберг упорства Русия още веднъж да стартира да се преценява със съглашението. То беше подписано през 1987 година Според него трябваше да бъдат унищожени всички ракети с обсег от 500 до 1000 км и от 1000 до 5500 км.

Съединени американски щати към този момент упрекнаха Русия, че нарушава съглашението. Руските управляващи отхвърлят обвиняванията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР