Русия нареди на върховното си военно командване да започне да

...
Русия нареди на върховното си военно командване да започне да
Коментари Харесай

Русия нареди на войниците си да започнат да се връщат в базите си след ученията в Крим

Русия подреди на висшото си военно командване да стартира да връща войските в непрекъснатите им бази в страната, считано от на следващия ден, като сподели, че е направено сполучливо " неочаквана инспекция " на силите в южните и западните региони, наоколо до границата с Украйна, съобщи, като се базира на



Съобщението докара до внезапен скок на курса на рублата, след седмици на напрежение със Запада поради огромно скупчване на съветски войски наоколо до Украйна.

Не е ясно дали заповедта се отнася за всички сили, които бяха изпратени в региона на украинската граница. Първият посланик на Европейски Съюз сподели в понеделник, че Русия е съсредоточила към 100 000 бойци покрай границата с Украйна.

Смятам, че задачите на неочакваната инспекция са изпълнени напълно. Войските демонстрираха способността си да обезпечават надеждна отбрана на страната. Затова взех решение да завърша инспекциите в южния и западния боен окръг, сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу.



Той посочи, че военните ще се върнат в базите си до 1 май.

След като през днешния ден следи учения в анексирания полуостров Крим край южната граница с Украйна, Шойгу обаче акцентира, представен от организация Интерфакс, че съветските въоръжени сили би трябвало да са подготвени да отговорят бързо при положение на " неподходящо развиване " на обстановката към ученията на НАТО " Дифендър Юръп ".



До 1 май в базите си ще се върнат персоналният състав на 58-а войска от Южния боен окръг, 41-а войска от Централния боен окръг, 7-а, 76-а и 98-а дивизия на въздушнодесантните войски, заяви РИА Новости.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР