Русия напуска Съвета на Европа, съобщи МВнР на страната, цитирано

...
Русия напуска Съвета на Европа, съобщи МВнР на страната, цитирано
Коментари Харесай

Русия напуска Съвета на Европа | Това става ясно от изявление на руското МВнР

Русия напуща Съвета на Европа, заяви Министерство на външните работи на страната, представено от съветските РИА и ТАСС. Това на процедура значи, че страната може да спре да се преценява с Европейската спогодба за правата на индивида.

" Враждебните към Русия страни от Европейски Съюз и НАТО не престават линията на опустошение на организацията и общото хуманитарно-правно пространство в Европа ", аргументира се Москва.
В изказване на ведомството се показва, че съветската страна не има намерение повече да се помирява с " подривните дейности ", осъществявани от западните страни.

" Русия няма да взе участие в превръщането на най-старата европейска организация в следващата площадка за вълшебства на западното предимство и егоизъм. Нека се радват на общуването един с различен, без Русия ", показват още от външното министерство.
На 25 февруари, Съветът на Европа реши да ограничи правото на Русия в организацията поради военната интервенция в Украйна. Съветът посочи, че не изключва Русия и тя ще остане член на организацията и страна по конвенциите, в това число Европейската спогодба за правата на индивида.

Русия влезе в Съвета на Европа като 39-а страна член през февруари 1996 година В същата година тогавашният президент Борис Елцин издава декрет № 724, налагащ мораториум върху смъртното наказване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР