Русия нанесе нови въздушни атаки в Южна и Източна Украйна,

...
Русия нанесе нови въздушни атаки в Южна и Източна Украйна,
Коментари Харесай

Русия настъпва в североизточна Украйна

Русия нанесе нови въздушни офанзиви в Южна и Източна Украйна, до момента в който съветските сили подхващат нахлуване в североизточната част на страната. Киев търси решение за продължение на износа на зърно през Черно море. 
Прочетете още
Взривове отекнаха тази нощ в Николаев и в Одеса, оповестяват украинските медии. В Николаевска област е зародил пожар.

Големи подразделения на съветските сили минават в атака в североизточния бранш на фронта по посока на Купянск, като се пробват да пробият украинските отбранителни линии, заяви украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр.

По украински данни, съветската войска е струпала повече от 100 000 бойци и над 900 танка в региона.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Киев е подготвен да продължи износа на зърно през Черно море, макар отхвърли на Русия за удължение на съглашението.

Зеленски е провел телефонен диалог с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, като двамата са се договорили да работят дружно за подновяването на доставките.

Москва разгласи, че стопира присъединяване си в съглашението, няколко часа след нощна офанзива на украинската войска с морски дронове против Кримския мост.

Руският вицепремиер Марат Хуснулин заяви, че придвижването на леки коли по моста е възобновено в двете посоки в едното платно.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР