Русия нанесе нови удари по енергийната инфраструктура на Украйна. Според

...
Русия нанесе нови удари по енергийната инфраструктура на Украйна. Според
Коментари Харесай

Русия с нови удари по енергийната инфраструктура на Украйна

Русия нанесе нови удари по енергийната инфраструктура на Украйна. Според Украинската енергийна компания „ Укренерго “ ударите са съпоставими с тези от нападението от 10-12 октомври, а може и да ги надвишават ".

Преди 10 дни съветската войска нанесе първия си  по украинската енергийна инфраструктура. Това се случва малко след бомбардировката на Кримския мост, за която съветските управляващи упрекват Украйна, напомня Би Би Си.
Вече има проблеми в електроснабдяването в украинската столица Киев, както и в 9 района: Чернигов, Черкаси, Житомир, Суми, Харков, Полтава, Днепропетровск, Запорожие и Кировоград. Компанията не прецизира по какъв начин тези спирания са свързани със съботните удари.
" Предприемат се всички ограничения за допустимо най-бързо възобновяване на електрозахранването в районите, които са останали без ток ". Това обяви Укренерго в канала си в " Телеграм ".
Командването на военновъздушните сили на ВСУ заяви, че в 07:00 ч. локално време в събота е бил нанесен масиран ракетен удар по територията на Украйна, като са били атакувани обекти от сериозната инфраструктура.
  е изпратила за удара минимум 10 стратегически самолета Ту-160 и Ту-95 от региона на Волгодонск в Ростовска област, оповестиха украинските военни. Според тях са изстреляни 17 крилати ракети X-101 (X-555). Освен това, съгласно Военновъздушни сили, от кораби в Черно море са осъществени 16 изстрелвания на ракети " Калибр ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР