Русия нанесе днес ракетни удари по Украйна, съобщиха украински представители,

...
Русия нанесе днес ракетни удари по Украйна, съобщиха украински представители,
Коментари Харесай

Украйна съобщи за ракетни нападения, извършени от Русия

Русия нанесе през днешния ден ракетни удари по Украйна, оповестиха украински представители, представени от Ройтерс.
Представителите обявиха, че системите за противовъздушна защита в Южна Украйна са свалили осем ракети " Калибър ", изстреляни от транспортен съд в Черно море. Други ракети обаче са поразили Северна и Западна Украйна, а също по този начин и централните Днепропетровска и Кировоградска област.
Една ракета удари промишлен обект в западния украински град Лвов, предизвиквайки пожар, който към този момент е овладян, оповестиха управляващите.
Руските войски, които бяха подсилени с десетки хиляди мобилизирани, подхващат през последните седмици от ден на ден наземни офанзиви в Южна и Източна Украйна, отбелязва Ройтерс.
" Настъплението на врага продължава на изток, (с) денонощни офанзиви ", съобщи през вчерашния ден украинският заместник-министър на защитата Ганна Маляр. " Ситуацията е напрегната. Бойците ни обаче не разрешават на врага да реализира задачите си и нанасят доста съществени загуби ", написа тя в приложението " Телеграм ".
По-рано през вчерашния ден съветското министерство на защитата заяви, че украинските сили са отстъпили пред съветските интервенции в Луганска област, само че не даде детайлности, отбелязва Ройтерс, допълвайки, че не било допустимо да ревизира информацията.
" При настъплението украинските войски се изтеглиха безредно на разстояние до 3 км от заеманите преди този момент линии ", разгласи в " Телеграм " министерството. То не посочи в коя част на Луганск е била подхваната офанзивата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР