Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете

...
Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете
Коментари Харесай

Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ за подялба на Сирия

Русия следи с паника опитите на Съединени американски щати да осъществят проектите си за делба на Сирия, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров при откриването на конференция на интернационалния спорен клуб "Валдай ", представен от ТАСС.

Пред форума под наслов "Русия в Близкия изток: игра на всички полета " Лавров разясни, че тези опасения са поради дейностите на Съединени американски щати на обширна сирийска територия източно от река Ефрат до границите с Ирак и Турция. Първият посланик на Москва прикани американската страна да не си играе с огъня и деликатно да обмисля ходовете си, като изхожда не от политическата обстановка, а от дълготрайните ползи на сирийския народ.

Лавров окачестви като опити за нечиста сделка медийните изявления за гибелта на стотици съветски наемници във войната в Сирия. Той предложи случаят с безпилотния аероплан на сирийско-израелската граница да бъде обсъждан единствено посредством механизмите на Организация на обединените нации.

По думите на съветския министър интернационалната общественост би трябвало да сътвори условия за директен разговор сред палестинците и Израел, тъй като няма различен метод за споразумяване на спора сред тях. В речта си Лавров засегна още няколко близкоизточни тематики - изрази убедеността на Москва, че законните ползи на иракските кюрди би трябвало да бъдат предпазени, прикани за преустановяване на боевете в Йемен сред държавните сили и шиитските бунтовници и изрази съветското противоречие както с апелите за заличаване на Израел, по този начин и с апелите за битка с Иран.

В изявлението си пред форума иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф установи, че в Сирия е налице "нова вълна на окупация, на задгранична намеса, основно от страна на Съединени американски щати ".

За през днешния ден е планувана среща сред Лавров и Зариф, на която ще бъде разисквана нуклеарната договорка с Иран и ситуацията в Сирия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР