Русия на практика анексира поредната част от Украйна, като тя

...
Русия на практика анексира поредната част от Украйна, като тя
Коментари Харесай

Путин отхапа още от Украйна, за да... вдигне там военни бази

Русия на процедура анексира следващата част от Украйна, като тя официално се назовава самостоятелни - съгласно Москва - Донецка и Луганска национални републики, само че съгласно наличието на плановете на първите контракти с тях те неофициално стават част от Руската федерация. Едно от първите неща в тези текстове визира издигането на съветски военни бази в тази част от Украйна, написа

Путин подреди вкарването на съветската войска в ДНР и ЛНР още нощес, като задачата ѝ е да поддържа реда и мира до утвърждението на договорите и съответните междудържавни съглашения.

Още в член 5 на импортирания за утвърждение в Народното събрание от президента Владимир Путин план на идентични разновидности на Договор за дружба, съдействие и взаимопомощ се споделя: " За задачите на обезпечаване сигурността на договарящите се страни, както и за мира и стабилността всяка от тях ще даде на другата правото на строителство, потребление и модернизиране на военна инфраструктура и военни обекти (бази) на своя територия ".

Освен това съгласно член 6 " всяка от договарящите се страни няма да взе участие в каквито и да е блокове и съюзи, ориентирани против другата " и " ще се въздържа от каквито и да е дейности или мероприятия, ориентирани директно или индиректно срещу другата или от тяхното поддържане и няма да допусне територията ѝ да бъде употребена по какъвто и да е метод за подготовка или осъществяване на експанзия или други насилствени дейности против другата договаряща се страна, а също няма да оказва помощ на трети страни при пораждане на въоръжени спорове сред тези страни и другата договаряща се страна ".

Двата пакета, съдържащи договорите, са импортирани малко след 1 часа московско време и от тях се вижда, че до момента в който Путин е разговарял със Запада за споразумяване на спора в Източна Украйна и непрестанно настояваше да се ползват Минските съглашения, екипът му е подготвял контракти за признание независимостта на самообявилите се и напълно подвластни от Русия " републики ".

Отново, както се случи през 2014 година, Кремъл изчака да приключат зимните олимпийски игри, с цел да откъсне на идващия ден част от Украйна.

Ето още пунктове от договорите:

- обединяване на енергийната, транспортната и телекомуникационните системи;

- Русия ще подхваща ограничения за поддържане и действие на финансовата и банковата системи на ДНР и ЛНР, тъй като платежното средство там и сега е съветската рубла;

- ограничения за унифициране на законодателството за стопанската активност, в това число гражданското и данъчното, както и това за обществената отбрана и пенсионното осигуряване;

- постоянен продан на информация какви правни и интернационалните актове се приготвят, одобряват и прилагат;

- необятен продан на икономическа информация и достъп до нея на предприятия, бизнесмени и учени;

- позволява се двойно поданство, т.е. в случай че желаят, всички днр-яни и лнр-яни могат да станат съветски граждани;

- признават се всички документи, издадени от държавни и локални органи на властта на другата държава;

- съветските посолства и консулства по света ще съставляват и пазят правата на жителите на ДНР и ЛНР, там където тези " републики " нямат свои представителства;

- придвижването на жители през границата ще става свободно

Любопитно е, че въпросните Договори, които следва да бъдат утвърдени от Народното събрание в Москва (Думата насрочи за през днешния ден изключително съвещание по въпроса още преди Путин да разгласи решението си), са със период от 10 години. Ако никоя от страните не уведоми предпочитание за прекратяването му с 6-месечно предупреждение, той ще се възобновява автоматизирано за период от 5 години. Преди да го приключи, обаче, всяка от страните " е длъжна да извърши всички отговорности, зародили за времето на присъединяване в сегашния контракт ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР