Русия може да увеличи броя на военните си специалисти във

...
Русия може да увеличи броя на военните си специалисти във
Коментари Харесай

Русия не само че няма да изтегли военните си от Венецуела, а може да прати още

Русия може да усили броя на военните си експерти във Венецуела, в случай че Каракас изиска това, заяви през днешния ден пред публицисти шефът на департамента за Латинска Америка в съветското външно министерство Александър Шчетинин в коридорите на Петербургския интернационален стопански конгрес, съобщи ТАСС.

"Имаме контракти, активност по техническото обслужване на това, което е било доставено във Венецуела. Всяка активност изисква несъмнено присъединяване на хора, от време на време повече, от време на време - по-малко ", сподели Шчетинин. "Ако се наложи да има повече, ще включим повече (специалисти) ".

"Въпросът е напълно механически, обвързван с реализацията на съответни контракти по осъществяване на съответен размер работа ", уточни съветският посланик. "Ако има такава нужда, ще дойдат тези експерти, които са нужни. Някои ще си тръгнат, други ще дойдат ".

В края на март във Венецуела дойдоха два самолета от Русия с съветски боен личен състав. Както сподели по-късно съветският външен министър Сергей Лавров, военните, които са във Венецуела, се занимават с ремонт на техника в осъществяване на съглашение за военно-техническо съдействие сред Москва и Каракас.

Как един следващ туит на Тръмп разбуни духовете

На 3 юни американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър, че Русия е уведомила Съединени американски щати, че е изтеглила "повечето от хората си " във Венецуела.

Дмитрий Песков, представителят на съветския президент Владимир Путин, сподели ден по-късни пред публицисти, че Москва не е влизала в контакт с Тръмп по този въпрос. Той допусна, че Тръмп е почерпил тази информацията от вестникарски известия, които Москва към този момент е отрекла, или от различен източник. Според Песков съветските военни експерти не престават работата си в южноамериканската страна съгласно предварителните проекти. Москва държи на уговорката си да задълбочава съдействието с венецуелското министерство на защитата и с венецуелските управляващи като цяло, означи представителят на Кремъл.

Твърдението на Тръмп разбуни духовете, тъй като, в случай че е правилно, то би означавало забележителен крах за Мадуро, който Вашингтон желае да смъкна от власт, а Москва твърдо поддържа, означиха организациите.

Постът на Тръмп в Туитър пристигна след публикация във в. "Уолстрийт джърнъл ", в която се споделяше, че съветската държавна военна компания Ростек е понижила личния състав си във Венецуела до единствено няколко десетки души. Вестникът се базира на източник, непосредствен до съветското военно министерство.

Ростек отговори, че известието на вестника неведнъж е преувеличило броя на съветските военни специалисти във Венецуела, който остава неизменен от няколко години и че се прави непрекъсната ротация на съветския механически личен състав там за ремонт и обслужване на военната техника.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР