Русия може да стартира военна офанзива срещу Украйна по всяко

...
Русия може да стартира военна офанзива срещу Украйна по всяко
Коментари Харесай

Белият дом: Русия може да нападне Украйна преди края на Зимните олимпийски игри

Русия може да започва военна атака против Украйна когато и да е, в това число преди края на Зимните олимпийски игри в Пекин, предизвестява Вашингтон.

Съединени американски щати и техните съдружници приканват своите жители да изоставен Украйна незабавно, защото чакат съветска инвазия още идната седмица.

Съединени американски щати и Европа ускориха предизвестията за неизбежна офанзива през последните дни, до момента в който Кремъл упреква западните страни в разпространяване на неистини, с които да разсеят вниманието от личните им нападателни дейности. Русия е струпала над 100 хиляди бойци покрай границата си с Украйна, само че отхвърля да възнамерява инвазия.

Според американски представители Русия може да стартира атака преди края на Олимпиадата на 20 февруари и може да опита да завземе столицата Киев и други градове.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че американците не могат да чакат военна евакуация, в случай че останат в Украйна, и че би трябвало да изоставен страната в границите на 48 часа.

„ Продължаваме да виждаме признаци на съветска ескалация, в това число идване на нови сили на украинската граница “, сподели Съливан пред кореспонденти. „ Намираме се във времеви прозорец, в който инвазия може да стартира във всеки миг. Нека е ясно, че това включва и олимпийските игри “, разяснява Съливан.

„ Ако съветската офанзива против Украйна настъпи, тя евентуално ще стартира с въздушни бомбардировки и ракетни удари, които могат да убият цивилни, без значение от тяхната народност “, добави той.

Австралия и Нова Зеландия станаха следващите страни, призовали жителите си да изоставен Украйна допустимо най-скоро, откакто по-рано това направиха Англия, Япония, Латвия, Норвегия и Нидерландия. Израел изтегля родственици на чиновници от посолството в Украйна.

Първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски разяснява присмехулно изявлението на Съливан.

„ Някои рационални хора се надяваха, че нервността, разпалвана от Съединени американски щати, понижава “, написа той в Twitter. „ Може би са го урочасали, тъй като явно нервността продължава. Войските ни към момента са на наша територия и се чудя дали самите Съединени щати няма да нахлуят в Украйна – някой би трябвало да го направи, след тази истерична акция “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР