Русия може да спре потока от санкционни инициативи от Вашингтон

...
Русия може да спре потока от санкционни инициативи от Вашингтон
Коментари Харесай

Делягин: Русия може за два месеца завинаги да пресече потока от санкционни заплахи от САЩ

Русия може да спре потока от санкционни начинания от Вашингтон в границите на два месеца. Това съобщи заместник-председателят на комисията по икономическа политика на Държавната Дума на Русия, икономистът Михаил Делягин.

Депутатът счита, че вероятността от нови мъчителни наказания на Съединени американски щати против Русия е нулева. Според Делягин всичко, което американците и техните съдружници са можели да създадат на Москва във финансовата, икономическата и политическата сфера, те са го сторили още през 2015 година Така спирането на връзката със СУИФТ, постоянно посочвано като нова санкционна стъпка, ще бъде изстрел в личния крайник за Запада, защото системата е настояща най-вече за спекулантите и има пълноценни аналози.

„ Реална, доста мъчителна опасност за нас е прекъсването на доставките на микроелектроника. Но има една дребна детайлност: тези артикули са създадени в Китай. Американците няма да се съгласят с това, а още повече китайците “, сподели Делягин.

Депутатът е уверен, че Русия е в положение за малко време да отнеме желанието на американските конгресмени да предложат нови наказания. Той счита за най-действащ удара по корпорациите, които спонсорират тези политици. Ако Москва се реши на тази стъпка, след два месеца Конгресът на Съединени американски щати изцяло ще не помни за санкционната политика против Руската федерация, счита той.

„ Просто ще спрат следдва месеца. Хората не схващат смисъла на звуците, които издават. Следователно всяка корпорация, която спонсорира лице, занимаващо се с антируски действия, ще бъде лишена от опцията да работи с Руската федерация през идващите пет години. Един цент е бил преведен - за пет години, сбогом. Това е единственият метод да се води разговор със западната парламентарна система “, счита Делягин.

Съединени американски щати заплашват Русия с нови наказания при положение на ескалация на напрежението в Украйна. На 19 януари президентът на Съединени американски щати Джо Байдън позволи възбрана за транзакции в долари за съветски банки като част от следващия пакет от наказания. Икономистите са уверени, че Вашингтон няма да посмее да направи това, защото сходен ход би взривил мина под доларовата система и би подтикнал основаването на нови съюзи, които заплашват Съединени американски щати.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР