Русия може да разчита все по-малко на меката сила –

...
Русия може да разчита все по-малко на меката сила –
Коментари Харесай

Анализатор: България е троянският кон на Москва в ЕС и НАТО

Русия може да разчита все по-малко на „ меката мощ ” – способността да въздейства посредством обвързаност и позитивен образец, написа анализаторът Майк Галеоти в собствен отчет, озаглавен „ Контролиран безпорядък: Как Русия ръководи своята политическа война в Европа ”.

За какво сме им в действителност на европейците?

„ И въпреки постоянно съветската „ мека мощ ” да е лимитирана до националните водачи, които виждат модел за подражателство в лицето на президента Владимир Путин, тези благосклонности се виждат в Югоизточна Европа в страни като България и Сърбия посредством способността на Москва да работи като техен бранител, не на последно място от Османската империя в историческия подтекст “, показва анализаторът.

Путин: Славянската книжовност е пристигнала в Русия от македонската земя

„ Навсякъде Русия има предимство, въпреки и постоянно заради митологизирани и неразбрани аргументи, като спънка пред хипотетичната американска надмощие или като бастион на обичайните полезности ”, написа Галеоти. Галеоти показва, че необятната цел на Русия за страни, които имат мощни културни и исторически връзки с нея, наподобява е „ обществено пленяване ”-печелене на сърца и мозъци или най-малко известно състрадание.

„ Когато институциите са по-слаби, Москва може даже да потърси „ пленяване ” на страна, като да вземем за пример България, където упоритостта, въпреки и мощно осъждана от мнозина, наподобява е основаването на мощни мрежи на съдружници и клиенти вътре в страната. В същото време тази страна остава в НАТО и Европейски Съюз, тъкмо с цел да бъде " троянски кон ", разяснява анализаторът.

Руски шахматист и народен представител: Кирилицата идва от Византия

„ Вероятно е прибързано и незаслужено да твърдим, че България към този момент е " в напреднал етап на пленяване ", въпреки всичко е учудващо по какъв начин политическите, културните и икономическите ползи постоянно са съгласувани с съветската петролна компания " Лукойл " и разнообразни локални дъщерни сдружения. Особено забавен е методът, по който българските търговски обекти генерират и популяризират проруски истории не поради напън или обещания от Москва, а тъй като за тях има подготвен локален пазар. Това дава подтик на политическия развой, подсказвайки, че в България сега се върти някакъв циничен кръг, без значение от съветските дейности ”, добавя той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР