Русия може да пропусне всички световни първенства в спорта, както

...
Русия може да пропусне всички световни първенства в спорта, както
Коментари Харесай

Заплашват да изхвърлят Русия изцяло от Олимпиадата през 2020 г.

Русия може да пропусне всички международни шампионати в спорта, както и Олимпиадата в Токио 2020, в случай че не потвърди до 3 седмици, че следващото тежко обвиняване към нея от Световната антидопингова организация не е акуратно.

WADA упрекна Москва, че е " изтрила, заличила и подменила " куп значима информация от своята антидопингова лаборатория, до момента в който течеше огромното следствие за " систематична политика на допингиране, подкрепена и от страната ".

То докара до серия санкции на руснаците, те не участваха на международни шампионати в леката атлетика, а на Зимните игри в Пьончан се представяха като самостоятелни спортисти без химн и байрак, макар че си бяха съветски спортисти. Със сигурност Русия няма да взе участие под собствен байрак и на идното Световно състезание по лека атлетика в Доха.

" Имаме доказателства, че голямо количество информация е изтрито ", сподели пред BBC шефът на WADA Джонатан Тейлър. И изясни, че е даден триседмичен период на руснаците за пояснение.

През януари Москва подаде желаната документи, с което се предполагаше, че ще почисти името на спорта си и с наказванията ще се завърши. Но това е ново развиване и може да докара до най-тежката глоба в историята.

Отговорът на Русия не закъсня. Новият състезателен министър Павел Колобков попита, представен от организация " ТАСС ":

" Какви тъкмо са тези неналичия на информация и какво е изтрито? С какво са свързани? Оказваме всяко поискано от нас съдействие, специалисти от двете страни в цифровите технологии работят дружно. Досега не сме скрили нищо, а ето, че се появяват нови обвинявания. "

Очаква се през днешния ден да има конференция в Москва, както и в централата на WADA в Швейцария, с цел да научим повече детайлности по случая.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР