Русия може да обмисли варианта да премести съветски паметници от

...
Русия може да обмисли варианта да премести съветски паметници от
Коментари Харесай

Митрофанова: Русия обмисля варианта да премести съветски паметници от България на своя територия

Русия може да обмисли разновидността да реалокира руски монументи от България на своя територия. Това съобщи в изявление за телевизия RTVI съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че е допустимо да се сложи въпросът по този метод, несъмнено ", сподели Митрофанова в отговор на въпрос дали съветското външно министерство позволява, че в случай че обстановката се утежни, ще би трябвало да прибере паметниците от България. " Що се отнася до паметника на Съветската войска, той е нарязан на части и са нужни доста пари и доста работа, с цел да се сглоби още веднъж ", добави тя.

Митрофанова съобщи, че сегашната обстановка с паметниците в България води началото си точно от Паметника на Съветската войска, който по думите ѝ се пробват да отстранен от центъра на София от 1992 година насам. " В последна сметка те съумяха " да решат " този въпрос. След това в Пловдив двама депутати от проевропейска партия се оповестиха за премахването на паметника " Альоша ". Това не беше подкрепено нито в Общинския съвет, нито от кметството, да не приказваме за хората, които бяха подготвени да отидат да пазят този монумент ", уточни съветският дипломат в София.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР