Русия може да наложи вето на резолюцията на Съвета за

...
Русия може да наложи вето на резолюцията на Съвета за
Коментари Харесай

Русия може да наложи вето на резолюцията за Сирия

Русия може да наложи несъгласие на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в четвъртък, призоваваща за преустановяване на огъня в северозападна Сирия, съобщи дипломатически източник в Световната организация.
През август, „ филантропичната тройка “ Германия, Белгия и Кувейт предложиха проекторезолюция, призоваваща за помирение в северозападните региони на Сирия и обезпечаване на непрекъснат достъп на филантропичните организации.
Според източника, Русия и Съединени американски щати до този миг не могат да се спогодят за текста на резолюцията. Трите страни в основата на документа се пробват да намерят компромис, допустим за всички, е допълнил източникът.
В понеделник съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че сегашното помирение в сирийския град Идлиб е било нарушено от ислямски екстремисти. Малко по-късно президентът Владимир Путин добави, че Идлиб е следен от радикални групи, близки до Ал Кайда, а Русия дружно с Иран и Турция е решена да постави завършек на актуалната напрегната обстановка. Путин акцентира, че Русия е решена да поддържа сирийската войска в интервенциите й против терористичната опасност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР