Русия може да бъде изхвърлена от участие на Евро 2020

...
Русия може да бъде изхвърлена от участие на Евро 2020
Коментари Харесай

Русия пред изхвърляне от Евро 2020 и Олимпиадата в Токио?

Русия може да бъде изхвърлена от присъединяване на Евро 2020 по футбол, а мачовете в Санкт Петербург да бъдат отнети от града. Новината идва в светлината на следващия скандал с допинг към страната. Международната антидопингова асоциация (WADA) ще внесе рекомендацията за тази ужасно тежка глоба, в случай че тя бъде утвърдена на 9 декември на съвещание на Изпълкома на организацията. УЕФА безспорно ще се съобрази с рекомендацията, сочат индикациите от футболната централа на Стария континент, оповестява dir.bg.

Мярката идва, откакто WADA разгласи, че има доказателства за сменени, непълни и фалшифицирани данни от Москва по абсурда и следствието, траяли против съветския спорт сред 2014-а и 2017 година Пълният отчет с уликите към този момент е прегледан от комисии в организацията, а Изпълкомът ще го гледа на 9 декември и ще реши дали е задоволително съображение за тежкото наказване.

Според медии в Англия, Съединени американски щати и Германия, руснаците би трябвало да се готвят за най-лошото. Сайтове в Москва са на същото мнение - че няма да има благосклонност. В хода на грандиозния скандал със " спонсорирана от страната допингова политика ", който продължи няколко години, спортисти от страната бяха спирани от надпревари, а на зимната Олимпиада в Пьончан 2018 руснаците се състезаваха въпреки всичко в един тим, само че без знаме и химн.

Вече бе обявено предходната седмица, че вероятно решение за изваждане няма да разреши на руснаците да се състезават като самостоятелни. Същата глоба се чака и за Параолимпиадата, която е отново в японската столица идната есен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР