Русия купи 30 стари танка Т-34 от Лаос. Бойните машини

...
Русия купи 30 стари танка Т-34 от Лаос. Бойните машини
Коментари Харесай

Русия купува танкове Т-34, за да ги съхрани за историята

Русия купи 30 остарели танка Т-34 от Лаос. Бойните машини са били на въоръжение до неотдавна и са в цялостна редовност. Те ще бъдат употребявани във военни паради, за фотоси във филми и излагани в музеи.

Легендарният Т-34 става знак на успеха на Съюз на съветските социалистически републики над нацистка Германия. Дори и след войната се организира по лиценз в доста страни и взе участие в доста спорове по света.

Непосредствено след Втората международна война последователно е сменен от Т-54, а по-късно и от много по-успешния Т-55. Т-34 обаче остава на въоръжение дълги години в доста армии по света.

Покупката на старите машини съответствува с излизането на екран на патриотичния военноприключенски филм със заглавие „ Т-34”. Само за две седмици от 27 декември лентата би всички върхове на киноразпостранението в Русия.

Приходите от продажби на билети за кино лентата надминаха 1,3 милиарда рубли, или близо над 16 млн. евро. Руското министерство на културата показа лентата като „ трагична история за бягството на пандизчия от нацистки концлагер в опит да избави живота си, любовта си и предаността си към отечеството”.

Интересът към кино лентата е толкоз огромен, че кинокритиците още занапред го дефинират като киносъбитието на годината.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР