Русия крайно отрицателно се отнася към разширяването на НАТО на

...
Русия крайно отрицателно се отнася към разширяването на НАТО на
Коментари Харесай

Путин: Западът плю по възраженията ни за разширяването на НАТО на Изток

Русия " извънредно негативно " се отнася към разширението на НАТО на Изток, в това число и бъдещо присъединение на Грузия и Украйна.

Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за Fox News, представен от ТАСС.



" За нас това съставлява директна опасност за нашата сигурност. Придвижването на инфраструктурата на НАТО към нашите граници за нас съставлява опасност и ние се отнасяме към това извънредно негативно ", акцентира Путин в изявлението, обещано след срещата с Доналд Тръмп в Хелзинки.

Сега инфраструктурата на НАТО се уголемява, увеличеният брой на натовските военнослужещи в този район не би трябвало да надвишава 10 000 души, разясни Путин и добави, че това не дава отговор на основополагащия документ , построил връзките сред Русия и НАТО.

Това несъмнено е дестабилизиращ фактор . Трябва да го вземем под внимание в нашите връзки, счита той.

" Но в този момент с президента Тръмп не сме говорили по този въпрос " , разкри президентът на Русия.

По думите на Путин Москва би трябвало да реагира на всичко, което се случва до границите на Русия.

Разширяването на НАТО на Изток се случи на две талази. Когато Съюз на съветските социалистически републики напусна Германия, беше ни декларирано, че руснаците би трябвало да знаят едно нещо сигурно : НАТО няма да се уголемява на Изток оттатък границите на Германия. Двете талази се реализираха макар нашите кардинални възражения , плюха по нашите възражения, безапелационен съветският водач.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР