Русия, Китай и още шест страни са призовали ООН да

...
Русия, Китай и още шест страни са призовали ООН да
Коментари Харесай

Русия и Китай призоват ООН да вдигне търговските санкции заради коронавируса

Русия, Китай и още шест страни са призовали Организация на обединените нации да вдигне комерсиалните наказания, които биха могли да попречват битката с ковид, оповестиха през днешния ден съветски медии, представени от ДПА.
Президентът Владимир Путин ще беседва по-късно през днешния ден с водачите на останалите страни от Г-20 на изключителна видеоконференция, отдадена на битката с пандемията.
В взаимно писмо Русия, Китай, Иран, Сирия, Куба, Никарагуа, Северна Корея и Венецуела приканват Организация на обединените нации да отхвърли едностранните насилствени дейности, осведоми ТАСС.
Не можем да позволим политически сметки да застанат на пътя на спасяването на човешки животи, се показва в писмото, адресирано до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
Пандемията от ковид наруши международната търговия, поставяйки под изключително мощен напън страните, които са мощно подвластни от износа на първични материали като Русия. Руската рубла загуби над 10% от цената си по отношение на $ този месец, напомня ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР