Русия каза днес, че четирите украински области, които тя обяви

...
Русия каза днес, че четирите украински области, които тя обяви
Коментари Харесай

Русия: Анексираните украински територии са под наша ядрена защита


Русия сподели през днешния ден, че четирите украински области, които тя разгласи предишния месец, че анексира, са под отбраната на нейния нуклеарен боеприпас, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7710
Агенцията отбелязва, че Кремъл е направил това изказване в миг на нараснало напрежение и на фона на предстоящото осъществяване на учения за инспекция на бойната подготвеност на нуклеарните сили от страна както на НАТО, по този начин и от Русия.

Запитан от кореспонденти дали въпросните райони са под отбраната на нуклеарния чадър на Москва, Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, отговори: " Всички тези територии са неотменими елементи от Руската федерация и те са добре предпазени. Тяхната сигурност се обезпечава на същото равнище, както (това се прави) за останалата част от територията на Русия. "

Миналия месец Путин предизвести, че Москва е подготвена да използва нуклеарни оръжия, в случай че това е належащо за защитата на " териториалната целокупност " на Русия.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели на 6 октомври, че тази опасност е доближила света " до Армагедон " повече от когато и да било след Кубинската рецесия от 1962 година, когато мнозина са се страхували, че може би следва експлоадирането на нуклеарна война, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР