Русия като цяло е увеличила доставките на газ за Европа

...
Русия като цяло е увеличила доставките на газ за Европа
Коментари Харесай

Путин обяви готовност да увеличи газовите доставки за Европа

Русия като цяло е нараснала доставките на газ за Европа с 15%, само че в случай че сътрудниците изискат, тя е подготвена да ги усили с колкото пожелаят . Това разгласи съветският президент Владимир Путин по време на пленарна сесия в границите на Руската енергийна седмица, представен от РИА.

" Ако ни изискат повече, ние сме подготвени да го увеличим. Все отново растежът на доставките зависи от това, какъв брой ще изискат нашите сътрудници . Не сме сме отказали на никого ", добави Путин.

Той акцентира, че Русия е нараснала, а не понижила доставките, до момента в който други снабдители са ги понижили с 14 милиарда кубически метра, като половината от тях се падат на снабдители от Съединени американски щати.

Руската енергийна седмица (REW) се организира на 13-15 октомври в Москва.
Русия, която доставя повече от 1/3 от европейския га з, съобщи, че бързото стартиране на тръбопровода " Северен поток-2 " ще помогне за битка със скока в цените.

Украинският президент Владимир Зеленски тази седмица прикани Европейски Съюз да създаде „ обща дълготрайна визия за енергийната сигурност на Европа “. Москва не е резервирала спомагателен потенциал за пренос на газ през Украйна за Европа за октомври, което поражда опасения.

Русия отхвърля, че притиска клиенти , заявявайки, че би трябвало да попълни личните си запаси за зимата, преди да изпрати доставки в Европа. Но цените на газа в Европа и Обединеното кралство се покачиха предходната седмица до рекордни върхове , написа БГНЕС, като цитира Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР