Русия категорично подцени Украйна, а президента Путин изненада сам себе

...
Русия категорично подцени Украйна, а президента Путин изненада сам себе
Коментари Харесай

Военният министър: Русия подцени Украйна, а Путин се самоизненада

Русия изрично подцени Украйна, а президента Путин изненада самичък себе си. Това разгласи в изявление по Българска национална телевизия новият боен министър Драгомир Заков.

" Преди началото на войната имаше агитация по какъв начин Украйна е доста слаба, по какъв начин имало натовски уреди на територията й, а такива и досега не са открити. В последна сметка съветското управление се самозаблуди в подтекста на тази агитация - че Украйна ще падне бързо, че президента Зеленски ще избяга, че съветските войски ще бъдат посрещнати надали не със флагове, просто нищо оттам не се случи ", добави министърът на защитата. 

По негови думи Украйна и армията са доста по-подготвени от 2014 година, а доста значима роля са изиграли и така наречен доброволчески отряди.

Путин сгреши и във връзка с глобите, сподели Заков. Той си мислеше, че ще има разделяне в Европейския съюз, а в този момент се оказа, че Запада в никакъв случай не е бил по обединен, разяснява още той. 

Военният министър беше безапелационен, че това, което пази България е нейното участие в НАТО и Европейски Съюз. 

Той осведоми, че е почнало съставяне на българската бойна батальонна група и е реализирана така наречен първична оперативна подготвеност. В това се уверил и командирът на Сухопътното командване на НАТО ген.-лейт. Роджър Клутиер, който изненадващо беше в България предходната седмица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР