Русия извърши най-мащабната атака с дронове срещу Украйна от седмици

...
Русия извърши най-мащабната атака с дронове срещу Украйна от седмици
Коментари Харесай

Масирана руска атака с дронове порази критична инфраструктура в Западна Украйна

Русия извърши най-мащабната офанзива с дронове против Украйна от седмици насам. Поразена е била сериозна инфраструктура в западната и южната част на страната и са били разрушени къщи и търговски здания в Харков. Украинската полиция и войска не престават да изтеглят жителите, останали в домовете си в град Авдеевка и покрайнините му, който сега е най-горещата точка на войната. Те оповестиха още, че армията е отблъснала 17 офанзиви против и към града. А президента на страната Володимир Зеленски прикани народа си да остане обединен.

 
Русия искаше Киев, само че беше принудена да избяга. Искаше и Харков и сподели, че е съветски град, само че нашият Харков постоянно ще бъде свободен. Същото се отнася и за Херсон и Одеса. Ние в никакъв случай няма да изоставим нашите хора в окупираните територии. Искам те да чуят думите ми. Милиони животи са застрашени. Всички сътрудници знаят какво е належащо за бойците ни, за нашите градове и за духа ни. Благодаря на всички по света, които оказват помощ, и на всички, които се борят и работят за Украйна.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

От своя страна Съединените щати оповестиха нов пакет от помощи за Украйна. Пакетът, на стойност 125 млн. $, включва спомагателни ракети земя-въздух, ракети HIMARS, противотанкови оръжия и артилерийски снаряди. От Белият дом обявиха, че Вашингтон ще стартира да изпраща " по-малки пакети " за Украйна, с цел да изтъквам " разтегли " поддръжката, до момента в който Конгресът позволи разногласията си и отпусне спомагателни средства. Преди това Камарата на представителите не беше присъединила помощ за Украйна в законопроекта си, пренебрегвайки президента Байдън, който беше призовал за повече от 60 милиарда $ помощ за Киев, дружно с пакети за Израел и Южна Корея.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР