Русия извърши нападение, което доведе до смъртта на британски гражданин

...
Русия извърши нападение, което доведе до смъртта на британски гражданин
Коментари Харесай

Британски министър с коментар за починалата британка, отровена с „Новичок“

" Русия извърши нахлуване , което докара до гибелта на английски жител от " Новичок ", съобщи английският министър на защитата Гавин Уилямсън след гибелта на 44-годишна британка от отравяне с нервнопаралитичното вещество " Новичок ", съобщи Ройтерс.

Уилямсън съобщи това в Народното събрание след въпрос за опасността за хората във Англия след гибелта на Доун Стърджис през вчерашния ден.

" Простата реалност е, че Русия е направила нахлуване на английска земя, което е довело до гибелта на английски жител. Смятам, че светът ще се сплоти с нас в осъждането на станалото ", сподели министърът.

Според полицията Стърджис е държала предмет, инфектиран с " Новичок " в южноанглийския град Еймсбъри , на няколко километра от мястото, където съветският двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха атакувани със същото вещество през март в Солсбъри, отбелязва Ройтерс.-->

Руското посолство във Англия съобщи, че щ е третира случая с отравянето на Стърджис в Еймсбъри като антируска провокация при липса на достъп до следствието.  

" Без достъп до данните от следствието и до нашите двама жители (Сергей и Юлия Скрипал) ще считаме случаите в Солсбъри и Еймсбъри за безотговорна антируска провокация от управляващите в Лондон ", се споделя в изказване на посолството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР