Русия изцяло затваря границите си от понеделник, за да ограничи

...
Русия изцяло затваря границите си от понеделник, за да ограничи
Коментари Харесай

Русия затваря границите си от понеделник

Русия напълно затваря границите си от понеделник, с цел да ограничи разпространяването на ковид, заяви съветското държавно управление, представено от Франс прес.
Съгласно разпоредба на държавното управление Русия "временно ще ограничи придвижването през пътните, железопътните, пешеходните, речните и смесените пропускателни пунктове на държавната си граница, както и през сухопътния сектор на руско-беларуската държавна граница ".
Изключение ще се прави за съветски жители, които са дипломати, чиновници на дипломатически представителства, и консулства на Русия, публични представители на Русия в интернационалните организации, длъжностни лица от непрекъснатия комитет на Съюзната страна на Русия и Беларус, както и за членове на фамилиите им.
Русия засилва напъните си в битката с ковид, затваряйки от през днешния ден най-малко за седмица всички търговски центрове, заведения за хранене и по-големи паркове в Москва. Подобни ограничения не са взимани от края на Втората международна война, отбелязва ДПА.
По-малко хора се придвижваха в метрото, с рейс или по улиците в столицата и максимален град на страната, само че пролетното време изкуши мнозина да излязат на чист въздух.
Много от тези хора не съблюдаваха разстояние 2 метра един от различен, установи пред Мелита Вуйнович, представител на Световната здравна организация в Руската федерация. Досега страната регистрира относително малко случаи на новия ковид. Броят на инфектираните обаче бързо нараства и през днешния ден бяха регистрирани 1264 случая. Специалисти през днешния ден дезинфекцираха тротоарите и улиците като мярка против разпространяването на вируса.
Освен това руснаците са призовани да останат у дома за седем дни от понеделник.
От през вчерашния ден Русия спря всички интернационалните полети.
Сега управляващите обмислят да прекратят краткотрайно и вътрешните полети, както и придвижването на влаковете в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР