Русия изтегля войски обратно към казармите. Не се оставяйте и

...
Русия изтегля войски обратно към казармите. Не се оставяйте и
Коментари Харесай

Русия изтегля войски – най-обикновен номер

Русия изтегля войски назад към казармите. Не се оставяйте и за секунда даже да си мислите, че това е добра вест. Това е най-обикновен номер. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 349
Руснаците организираха какви ли не срещи с кой ли не, само че даже не дадоха отговор на настояването за среща, отправено от Украйна. Посланието е повече от ясно – Украйна е най-обикновен пленник, а със заложниците никой не беседва, те са просто разменната монета. 

Играта е: Русия да употребява заложника, с цел да получи от Запада редица неуместни претенции. Едно от които е неимоверната тъпота – НАТО да спре да се уголемява (Кремъл си играе на основен „ казвач “ кой какво да прави на тая земя), че и да се върне към границите си отпреди 1997 г. 

Сега Русия връща бойци към казармите от границата. Голяма работа. Най-вероятно това са най-обикновени наборници, които по този начин или другояче са безполезни там. 

Жестът е просто с цел да могат, когато измислят мотив, да кажат: нападнаха ни в тил, до момента в който ние се изтегляхме. Като нищо може да взривят няколко свои камиона и да кажат, че са ги нападнали.

Нищо ново – през 1939 година по този начин влязоха във Финландия, атакувайки личните си елементи, ситуирани в Карелския провлак, обвинявайки финландците, с цел да имат „ мотив “. 

Смятам, че двете съществени аргументи Русия да прави това бутафорно евакуиране са:

1. да успокои пристрастеностите най-малко малко и да притъпи бдителността; да успокои хората и няколко тъпи политици тук и там, че не е агресор (казвам „ хората “, тъй като е ясно, че разузнаванията на всички страни са наясно с същинските намерения);

2. да каже, че са ги нападнали в тил и да продължи пропагандата, че „ Русия в никакъв случай не стартира войни “. Което е цялостна неистина, тъй като даже и Втората международна война е стартирана от Русия в съюз с Германия. Но това е неразрешено със закон да се загатва в Русия. Защо ли…?

Да не приказваме за Афганистан, Грузия, Чечня, Крим…

В същото време съветската Дума ще гледа планове за признание на Донецката и Луганската национални републики. 

Спокойно може, признавайки сепаратистите в Украйна за самостоятелни страни, незабавно по-късно да получи искане от същите тия „ самостоятелни национални републики “ за „ помощ “. Ще бъде като клането в Казахстан от януари, където „ миротворците “ бяха помолени от локалните управляващи да „ оказват помощ “ за преодоляването на обстановката. Нахлуха с въоръжението си и жертвите бяха стотици. 

Кремъл е предизвестен от всички западни страни, че стартира ли спор в Украйна, ще стартират и ответните реакции; в този момент се пробват да го извъртят „ помощ “ за приятелски национални републики или „ засада в тил и ние единствено се браним “. 

„ Русия няма да нахлуе в Украйна, ОСВЕН АКО НЕ НИ ПРОВОКИРАТ. Това съобщи съветският дипломат в Европейски Съюз Владимир Чижов в изявление за английския в. „ Гардиън “.

„ Ако украинците подхващат офанзива против Русия, вие не би трябвало да бъдете сюрпризирани, в случай че ние контраатакуваме. Или в случай че те стартират да убиват по един възмутим метод съветски жители без значение къде, в Донбас или на друго място “, сподели той. 

(например в Донецката и Луганската национални републики...?) 



Понеже загатнах Финландия, по какъв начин са почнали Зимната война и номерата на Кремъл, ще загатна, че и тогава има една марионетна псевдо-държава, наречена Финландска демократична република. Във Финландия е образувано „ държавно управление “ от комуниста Ото Кусинен, избягал в Русия през 1918 година Това „ държавно управление “ и Финландската демократична република не са приети от никого. Група хора се събрали и споделили, че са държавно управление и си имат „ страна “. 

Но Съюз на съветските социалистически републики ги признава и тогава Финландската демократична република поисква „ помощ “ от Съюз на съветските социалистически републики. Останалото е кървава история. Толкова за мита, че Русия войни не стартира. 



Getty Images

 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 349  Проф. Андрей Пантев: България не би трябвало да е в НАТО Проф. Андрей Пантев: България не би трябвало да е в НАТО  Русия стартира военни учения край Норвегия Русия стартира военни учения край Норвегия  Русия: Западната агитация се провали Русия: Западната агитация се провали
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР