Русия изстреля втори за последните дни голям ракетен залп по

...
Русия изстреля втори за последните дни голям ракетен залп по
Коментари Харесай

34 ранени в Павлоград при снощните ракетни удари в Украйна

Русия изстреля втори за последните дни огромен ракетен залп по Украйна в ранните часове на днешния ден. Нанесени са вреди по здания, а минимум 34 души в източния град Павлоград са ранени; ракетите обаче не съумяха да поразят Киев, оповестиха украинските управляващи, представени от Асошиейтед прес.
Сирените за въздушна паника започнаха да вият в 03:45 ч. и бяха последвани от звук от гърмежи, до момента в който ракетите бяха прехващани от украинската противовъздушна защита.
Изстреляни са общо 18 ракети от Мурманска област и региона на Каспийско море, а 15 от тях са свалени, съобщи главнокомандващият украинските въоръжени сили ген. Валерий Залужни.
Ръководителят на Киевската градска военна администрация Сергий Попко сподели, че всички изстреляни по столицата ракети са били свалени, в това число и неизяснен брой дронове. Той не даде повече детайлности, само че добави, че по-късно ще има повече информация.
Ударът беше нанесен след петъчното изстрелване на над 20 крилати ракети и два дрона с експлозиви по Украйна, при което за пръв път от близо два месеца беше нападнат и Киев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР