Русия изстреля втори за последните дни голям ракетен залп по

...
Русия изстреля втори за последните дни голям ракетен залп по
Коментари Харесай

34 ранени в Павлоград при снощните ракетни удари

Русия изстреля втори за последните дни огромен ракетен залп по Украйна в ранните часове на днешния ден. Нанесени са вреди по здания, а минимум 34 души в източния град Павлоград са ранени; ракетите обаче не съумяха да поразят Киев, оповестиха украинските управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Сирените за въздушна паника започнаха да вият в 03:45 ч. и бяха последвани от звук от гърмежи, до момента в който ракетите бяха прехващани от украинската противовъздушна защита, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изстреляни са общо 18 ракети от Мурманска област и региона на Каспийско море, а 15 от тях са свалени, съобщи главнокомандващият украинските въоръжени сили ген. Валерий Залужни.

Ръководителят на Киевската градска военна администрация Сергий Попко сподели, че всички изстреляни по столицата ракети са били свалени, в това число и неизяснен брой дронове. Той не даде повече детайлности, само че добави, че по-късно ще има повече информация.

Ударът беше нанесен след петъчното изстрелване на над 20 крилати ракети и два дрона с експлозиви по Украйна, при което за пръв път от близо два месеца беше нападнат и Киев.

При нападението в петък съветските сили поразиха жилищна постройка в Уман, град на към 215 км южно от столицата, при което починаха 21 души, в това число три деца.

При днешната офанзива ракети поразиха Павлоград в източната Днепропетровска област и раниха 34 души, в това число пет деца, съгласно Сергий Лисак, началник на Днепропетровския регионален съвет.

По града са изстреляни седем ракети, " една част са били прехванати ", само че други поразиха промишлено дружество и провокираха пожар, а също и жилищен квартал, където пострадаха 19 многоетажни жилищни здания, 25 частни дома и шест учебни заведения и пет магазина, сподели той.

От началото на близо 15-месечения спор Москва постоянно нанася удари с ракети с огромен обхват и неведнъж поразява безсистемно цивилни региони, отбелязва Асошиейтед прес.

Украйна неотдавна получи доставки на американски ракети " Пейтриът ", с които да усъвършенства противоракетната си защита, само че не е ясно дали те са били употребявани при отразяването на тазсутрешната офанзива.

Украйна също така попълня механизираните си бригади с бронирана техника, предоставена от западните съдружници, които образоват нейни военнослужещи и ѝ изпращат и муниции, до момента в който на този декор тя се приготвя за предстоящо пролетно контранастъпление.

В събота два украински дрона поразиха съветско нефтохранилище в Крим при следващото нахлуване против анексирания полуостров, още веднъж на фона на подготовката за контраофанзивата. Президентът Володимир Зеленски съобщи в изявление предходната седмица, че при идното контранастъпление страната му ще се опита да си върне Крим, който Русия анексира през 2014 година
ТЕМА преди 1 час 397 преди 4 часа 750 преди 1 ден 2342
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР