Русия изстреля втори масиран бараж за новата година по столицата

...
Русия изстреля втори масиран бараж за новата година по столицата
Коментари Харесай

Русия удря Украйна във втория масиран въздушен удар за Нова година

Русия изстреля втори масиран бараж за новата година по столицата на Украйна и втория по величина град в страната, като украинският президент прикани съдружниците да ускорят финансовите и военни помощ за попълване на изтощаващата противовъздушна защита.

Володимир Зеленски сподели, че четирима души са били убити и повече от 90 са ранени в Киев и Харков, откакто 100 ракети и дронове удариха двата града. Спасителните служащи се втурнаха към засегнатите места, с цел да потушат пожарите и да претърсят руините за оживели, добави той.

Без да загатва непосредствено закъснение на финансовата и военна помощ от Съединени американски щати и Европейски Съюз за 2024 година, Зеленски ги подтикна да работят, изключително посредством обезпечаване на по-критични системи за противовъздушна защита.

„ Нашите воини от противовъздушната защита свършиха невероятна работа през последните три дни. От 31 декември съветските чудовища към този момент са изстреляли 170 [ирански] безпилотни летателни апарата Shahed и десетки ракети от разнообразни типове. Абсолютното...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР