Русия изразява съжаление във връзка с решението на България да

...
Русия изразява съжаление във връзка с решението на България да
Коментари Харесай

Русия: Обвиненията на България са измислени

Русия показва страдание по отношение на решението на България да разгласи за „ личност нон грата “ двама чиновници на съветското комерсиално посланичество в София. Това се показва в публична позиция на съветското министерство на външните работи.

От съветското външно ведомство декларират, че решението на българските управляващи е било взето „ на основата на измислени обвинявания “. Още през вчерашния ден от посолството на Русия в България оповестиха, че българската страна не е показала доказателства за това, че двамата дипломати са правили действия, които са несъвместими със статута им, съобщи БНР.

Според прокуратурата обаче от 2016 година дипломатите са събирали за потребностите на съветското разузнаване информация, обвързвана с модернизацията на българската войска. От съветското министерство на външните работи показват, че преглеждат дейностите на България като „ умишлен опит за нанасяне на щета на градивното руско-българско съдействие “ и че на по-късен стадий ще разгласят ответни ограничения. Най-вероятно двама дипломати от посолството ни в Москва ще бъдат оповестени за „ личност нон грата “, каквато е естествената дипломатическа процедура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР