Русия изразява изненада от решението на Съединените щати да се

...
Русия изразява изненада от решението на Съединените щати да се
Коментари Харесай

Русия е озадачена от цинизма на САЩ

Русия показва изненада от решението на Съединените щати да се отдръпват от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, обвинявайки Вашингтон в "груб цинизъм " и "пренебрегване " на международната организация.

"САЩ още веднъж нанесоха мощен удар върху личната си известност в региона на човешките права, като демонстрираха своето неуважение на Организация на обединените нации и нейните органи ", разяснява говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в Москва.

Тя упрекна Съединени американски щати, че "упорито отхвърлят да признаят съществуването на съществени проблеми с правата на индивида в личната им страна, като в това време се пробват да въздействат на Съвета за свои лични ползи. Налагат характерно американско схващане за правата на индивида в други страни ". Като постановат своята концепция за човешките права на други, Съединени американски щати нарушават "човешките полезности и цивилизованите правила на държание ", счита съветският посланик.

Захарова разяснява, че Вашингтон от дълго време има двойни стандарти и тяхното отдръпване от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида го потвърждава. Оттеглянето е "неочаквано " за Москва, макар че "прецедентът към този момент има с ЮНЕСКО ", основаният в Париж културен орган на Организация на обединените нации, който Вашингтон напусна през октомври предходната година. "Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида е работил дейно без Съединени американски щати в предишното и се надяваме, че ще продължи да го прави ", добавя тя.

Вашингтон се отдръпна, откакто осъди "лицемерието " на Съвета и хипотетичното "безпощадно користолюбие " против Израел. Американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли дойде във Вашингтон, с цел да разгласи решението дружно с държавния секретар Майк Помпео, съобщи News.bg. Преди това, Организация на обединените нации подлага на критика Вашингтон и за отделянето на деца мигранти от техните родители, които търсят леговище след прекосяване от Мексико.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР