Русия изрази готовност днес за открит и конкретен диалог със

...
Русия изрази готовност днес за открит и конкретен диалог със
Коментари Харесай

Москва иска конкретен диалог с Вашингтон по Договора за ракетите със среден обсег

Русия изрази подготвеност през днешния ден за " открит и съответен разговор " със Съединените щати по Договора за очистване на ракетите със междинен обхват от времето на студената война, от който Вашингтон желае да се отдръпна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Москва в сряда е била изпратена нота от съветския министър на защитата Сергей Шойгу до неговия американски сътрудник Джим Матис с апел за подобен разговор, само че формален отговор по този начин и не бил получен.

" Всичко това свидетелства за нежеланието на Съединените щати за подобен рационален и професионален разговор с Русия в полза на решаването на неотложните проблеми, свързани с районната и интернационалната сигурност ", показва съветското министерство на защитата в официално съобщение.

Съединени американски щати насочиха при започване на декември ултиматум към Русия, като й дадоха 60 дни да се съобрази с контракта за нуклеарните ракети със междинен обхват от 1987 година и предизвестиха, че в противоположен случай ще изоставен контракта.

НАТО и Съединените щати упрекват Москва, че нарушава Договора за ракетите със междинен обхват, което Русия отхвърля като " безпричинно ".

Договорът за очистване на нуклеарните ракети със междинен обхват беше подписан през 1987 година от американския и руския началник по това време - Роналд Рейгън и Михаил Горбачов и постави завършек на използването на серия ракети с обхват от 500 до 5500 километра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР