Русия изпрати допълнително 300 военни инструктори в Централноафриканската република по

...
Русия изпрати допълнително 300 военни инструктори в Централноафриканската република по
Коментари Харесай

Русия изпраща още 300 военни инструктори в Централна Африка

Русия изпрати в допълнение 300 военни инструктори в Централноафриканската република по искане на управлението на страната, с цел да ѝ се помогне против засилващите се въоръжени нападения на бунтовническите групировки в навечерието на президентските и парламентарните избори, планувани за уикенда, заяви през днешния ден съветското външно министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

Инструкторите ще оказват помощ за образованието на военнослужещите от националната войска на ЦАР. Официални лица и източник от силите за сигурност в столицата Банги споделиха през вчерашния ден, че Руанда и Русия са изпратили войски и материали. А съветското външно министерство означи в известието си, че опозиционни и въоръжени групировки се пробват да дестабилизират ситуацията благодарение на външни сили.

Силите, враждебни на държавното управление, се стремят да не позволен президентът Фостен-Арканж Туадера да получи в неделя втори мандат. Властите на страната упрекват някогашния президент Франсоа Бозизе, че поддържа въстаниците. Партията му отхвърля.

Руското Министерство на външните работи означи също, че деликатно следи развиването на обстановката в ЦАР и изрази съществено безпокойствие от внезапното утежняване на ситуацията в областта на обезпечаване на сигурността.

"Движението по територията на ЦАР на военизирани групировки, чиито дейности добре се координират и поддържат извън, закупи темперамент на масирана офанзива за дестабилизация на вътрешната конюнктура и пропадане на изборния развой ", установи съветското външно министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР