Русия изпрати днес изтребител Су-27 да разпознае и придружи разузнавателен

...
Русия изпрати днес изтребител Су-27 да разпознае и придружи разузнавателен
Коментари Харесай

Руски изтребител ескортира разузнавателен самолет на САЩ над Черно море, съобщи Москва

Русия изпрати през днешния ден изтребител Су-27 да разпознае и придружи разследващ аероплан Ар Си 135 на Съединени американски щати над Черно море. Това заяви съветският Национален център за ръководство на защитата към министерството на защитата, съобщи ТАСС.

Според центъра съветските средства за надзор над въздушното пространство над неутралните води на Черно море разкрили "въздушна цел, наближаваща държавната граница на федерацията ". Дежурен изтребител Су-27 изхвърчал, с цел да разпознае задачата и да не допусне нарушаване на границата. Екипажът на съветския изтребител открил, че става дума за "стратегически разследващ аероплан Ар Си 135 от Военновъздушни сили на Съединени американски щати ", и го придружил над акваторията на Черно море.

Полетът на съветския изтребител бе осъществен при строго съблюдаване на интернационалните правила за потребление на въздушното пространство; не бе позволено нарушаване на държавната граница на Русия, акцентира Националният център за ръководство на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР